Oranjevereniging Zaamslag.

Als Stropielekkers kennen jullie ons natuurlijk allemaal.
Wij organiseren elk jaar activiteiten op Koningsdag. Daarnaast is er de lampionoptocht op de verjaardag van Prinsen Beatrix.

In de loop van de jaren is het ook zo gegroeid dat we de Dodenherdenking organiseren op 4 mei, en eventueel een aantal activiteiten op Bevrijdingsdag, 5 mei.

 

We vinden het leuk om deze activiteiten te organiseren. Maar heb jij goede ideeën voor de invulling, laat het ons weten.

 

Beste dorpsgenoten,

vlagOp 27 april a.s. viert onze koning Willem-Alexander zijn 54e verjaardag. Helaas kunnen we, vanwege de maatregelen omtrent Covid-19, ook dit jaar geen festiviteiten op het dorp organiseren. Toch wilden we Koningsdag dit jaar niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Na een heftig jaar is iedereen wel weer toe aan iets feestelijks, daarom nodigen we u graag uit om op Koningsdag 27 april uw huis zo feestelijk mogelijk aan te kleden. We geven alvast een voorzetje met de bijgevoegde slinger. Laten we van Zaamslag het feestelijkste dorp maken om onze koning te feliciteren en elkaar een hart onder de riem te steken.

Verder hebben we nog een aantal “corona-proof” activiteiten bedacht die u zelf met uw eigen gezin kunt uitvoeren.
Neem hierbij alstublieft de corona maatregelen in acht.

We wensen u alvast een mooie en feestelijke Koningsdag thuis!
Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van Oranjevereniging Zaamslag.

U kunt met het eigen gezin van 27 april t/m 5 mei deelnemen aan een leuke puzzeltocht op de fiets of te voet!
Deze zijn te downloaden op
www.oranjeverenigingzaamslag.nl
Geprinte antwoordformulieren  kunnen tot uiterlijk 6 mei worden ingeleverd op Puntstraat 39


Speciale boodschap voor alle kinderen van Zaamslag:

flyer 2Helaas, helaas, ook dit jaar kunnen jullie niet met je mooi versierde fiets, kar, step,… op Koningsdag door Zaamslag rijden.

En omdat wij dit als Oranjevereniging wel heel erg jammer vinden, willen wij aan jullie vragen om toch je fiets, step, kar … te versieren.

Maak er een leuke foto van en zet deze  op de facebookpagina van de Oranjevereniging of stuur deze in op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De drie mooist versierde voertuigen winnen een mooie prijs! De prijswinnaars maken we bekend via onze facebookpagina en de website.

 

Dus doe je best!!
Let op: de Facebookpagina van de Oranjevereniging is openbaar en voor iedereen te bezoeken. Dit geldt dus ook voor geplaatste foto’s.


Wilt u ook lid worden van de Oranjevereniging? Dat kan al voor slechts 4 euro per jaar! Kijk op www.oranjeverengingzaamslag.nl

Een Oranje gebaar.

Nu alle activiteiten wegvallen, waaronder de lampionoptocht, heeft het bestuur het initiatief genomen een aantal locaties op Zaamslag te verassen met mandarijntjes.Toch iets van een oranje gevoel.

Molenhof

 

 

 

 

 

 


De Molenhof

Torenberg

De Torenberg

Tjasker

De Tjasker

kransOp maandagavond 4 mei is er toch een krans gelegd bij het monument aan de Poolse brug.
De krans is gelegd door de voorzitter van de Oranjevereniging en een vertegenwoordiger van de gemeente Terneuzen.
Joop de Pooter heeft de Last Post geblazen.
Op deze sobere manier is er toch stil gestaan bij de bevrijding van ons dorp.

 

 

 

De gemeente Terneuzen heeft een kort filmpje gemaakt waarin een fragment is te zien van de Dodenherdenking in de verschillende kernen van Terneuzen.
Bekijk het filmpje.